Tør Jernbaneverket la være å gjøre noe?

Inger Johannes leserbrev i dagens utgave av Østlandets Blad, hvor hun kommer med en situasjonsrapport fra Kolbotn stasjon.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Det skal ta minst ti år før det kan bli noen ny stasjon på Kolbotn.

Inger Johanne Bjørnstad

Foto:

Mandag slo lynet ut signalanlegget mellom Kolbotn og Ski. Toget fra Oslo gikk da ikke lenger enn til Kolbotn. Dit fikk jeg være med et mer enn fullstappet, langt tog (mange sto igjen på perrongen på Oslo S), som slapp alle passasjerene ut på perrongen mellom to toglinjer. Her er det kun en utgang, og den er bratt og trang. Til alt overmål var alle som skulle med toget tilbake til Oslo, dirigert opp den samme smale trappen og opp på den overfylte perrongen, samtidig. Hva ville skjedd hvis det hadde dreiet seg om en hendelse, og ikke bare en alminnelig trøtt ettermiddag hjem fra jobben i godt vær? Og det var heldigvis bare voksne, relativt spreke mennesker med denne gangen.

Jeg syntes likevel det var litt skummelt. Og hvorfor måtte de bruke den smale perrongen med kun en utgang? Hadde de tenkt på hvilken menneskemengde som ville bli "innesperret" mellom sporene? For eksempel er det i det minste lille lokalet ellers påbudt med mer enn en utgang.

Slik stans kommer til å skje igjen. Her må Jernbaneverket og samferdselsministeren finne på noe bedre! Det bør ikke drøye i ti år.

Inger Johanne Bjørnstad
Oppegård Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**