Hva blir det av Ski etter kommunevalget?

– Ski Venstre mener det å planlegge videre utvikling i kommunen basert på Statistisk Sentralbyrå og overordnede myndigheter, er å frasi seg ansvaret for de menneskene en først og fremst er satt til å forvalte interessene for – nemlig Skis innbyggere, sier venstres ordførerkandidat Svein kamfjord.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Ski kommune står ved et klart veiskille hva angår videre utvikling. Det er de største partiene (Høyre, FrP og Arbeiderpartiet) som går i bresjen for en type tenkning som setter Skis nåværende innbyggere til side.

 For Venstre er det viktig hva innbyggerne ønsker, sier Svein Kamfjord

For Venstre er det viktig hva innbyggerne ønsker, sier Svein Kamfjord
Foto: Atle Hagtun

– Hvorfor de tenker som de gjør, er veldig uklart for meg. Skis nåværende innbyggere er åpenbart ikke første prioritet, og vedtaket om ny kommuneplan underbygger bare hva jeg har sagt – gang på gang, sier kamfjord.

Er innbyggerne egentlig bevisste nok på det faktum at et kommunevalg står om lokale saker, lokal utvikling og den enkeltes rettigheter og muligheter i nærmiljøet? Ikke de større linjene for Norge, som i et stortingsvalg.

– Det handler om hverdagen vår – det være seg tilgang til barnehage, gode skoler, hjelp i vanskelige livssituasjoner eller en verdig alderdom. Utviklingen av lokalsamfunnet Ski angår alle som bor her, og alle med stemmerett kan direkte påvirke utviklingen, fortsetter Kamfjord.

Ettersom alt henger sammen med alt, så betyr også en utbygging à la Høyre, FrP og Arbeiderpartiet i Ski at kvalitet nødvendigvis forringes. Vi kan umulig "svelge" denne utviklingen på en forsvarlig måte overfor innbyggerne hvis vi samtidig skal ta opp enda større lån som støvsuger budsjettene for midler til nedbetaling av lån. Ski Venstre vil heller at vi skal skynde oss langsomt. På den måten kan vi kanskje klare å ivareta den kvaliteten Ski kommune skal stå for.

– Ski kommune skal være et godt sted å bo, og kvalitet — ikke kvantitet — er det som må legges til grunn. Da kommer vi ikke utenom hensynet til de som allerede bor her, sier Kamfjord.

– Resultatet av valget vil legge sterke føringer på hvordan Ski utvikles de neste 40-50 år. Derfor representerer kommunevalget et veiskille for lokalbefolkningen. Husk da at det er du, som velger, som faktisk er sjefen for utviklingen din egen hverdag i Ski kommune, avslutter Kamfjord.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**