Akershus Unge Venstre på sommersamling

Åtte deltagere fra Akershus deltok på Unge Venstres sommersamling denne helgen. – Det var helt annerledes stemning enn det pleier å være, men det var nødvendig og fint å møtes i en tid som denne, sier Ine Vestengen (17) fra Nannestad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

 På lørdag tente deltakerne lys og la ned blomster til minne om ofrene for terroraksjonen.

På lørdag tente deltakerne lys og la ned blomster til minne om ofrene for terroraksjonen.
Foto: Nora Sørensen

Hvordan vil du beskrive stemningen på sommersamlingen?
– Det var varme, hygge og mye omtanke i lufta, men folk var selvsagt preget, sier Truls Skogen Johnsen (18), leder av Akershus Unge Venstre.

Var dere noen gang redde under sommersamlingen?
– Jeg var litt bekymret før leiren. Men da jeg først kom dit forsvant det. Det hjalp å være sammen, sier Vestengen. – Det var kanskje litt usikkerhet å føle på i forkant av leiren. Men det blir så mye bedre når man kan dele tanker og følelser med hverandre, sier Johnsen.

Hvordan tror dere at terrorangrepene kommer til å prege valgkampen?
– Det kommer til å bli mer fokus på verdier enn på typiske valgkampsaker, og jeg tror vi får en mer faktabasert valgkamp der partiene fokuserer mer på hva de selv står for og hvorfor enn hva som har vært tilfelle før, sier Johnsen.

Ine Vestengen på Unge Venstres sommersamling 2011. Programmet på samlingen ble endret mye som følge av terrorangrepene.

Ine Vestengen på Unge Venstres sommersamling 2011. Programmet på samlingen ble endret mye som følge av terrorangrepene.
Foto: Nora Sørensen

Hvordan har terrorangrepene påvirket dere som ungdomspolitikere?
– Terroren har gjort meg mer bevisst på at liberalismen er ideologien som jeg virkelig tilhører, og som jeg vil kjempe for, sier Vestengen. – Jeg er blitt enda mer bevisst på hvor farlig det er å tvinge enkeltmennesker inn i grupper på den måten terroristen prøvde på. Jeg er blitt stolt av det grunnlaget vi liberalere har i oss som gjør at vi ser menneskene overalt, sier Johnsen.

 Den tradisjonelle fotballturneringen ble avholdt som normalt. Laget fra Hordaland stakk av med seieren.

Den tradisjonelle fotballturneringen ble avholdt som normalt. Laget fra Hordaland stakk av med seieren.
Foto: Nora Sørensen

Hva var best med sommersamlingen?
– Det beste var bare å se alle sammen igjen og være sammen. Men veldig mange bra foredrag også, og aktiviteter, sier Vestengen. – At jeg fikk være sammen med flotte mennesker som jeg er veldig glad i og som tror på det samme som meg, sier Johnsen.

— Rekordstor leir
Tilsammen kom 170 unge venstrepolitikere til Tromøya i Arendal i år, mot 130 i fjor. Arrangementet var preget av at det kun var en uke siden siden terrorangrepene i Oslo og på Utøya. – Å la arrangementet gå sin gang etter terroren i Oslo og på Utøya var en vanskelig avgjørelse, sier Sveinung Rotevatn, leder av Unge Venstre.

 Unge Venstres ledelse bestemte seg for å avholde sommersamlingen.

Unge Venstres ledelse bestemte seg for å avholde sommersamlingen.
Foto: Nora Sørensen

Ledelsen i Unge Venstre gikk flere runder med seg selv før de landet på avgjørelsen om å la helgens sommerleir på Hove i Arendal gå som planlagt. — Våre medlemmer har gitt et unisont signal om at de ønsker å møtes og gjennomføre en samling. Det har vi bestemt oss for å gjøre, og det vil bli en trygg og god samling, med et bra faglig og sosialt innhold, sa Rotevatn i forkant av samlingen.

Se også:
Et grusomt angrep på vårt umistelige demokrati
Valgkampen utsatt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**