Vårt liberale demokrati

Det er demokratiet som får fram det beste i oss. Vi står skulder til skulder med våre medmennesker, vi yter det maksimale, vårt liv om nødvendig, for å hegne om det og de vi er glad i.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Norge har opplevd en ufattelig tragedie. Terror mot statlige institusjoner og massedrap på ungdomsleir rammet feigt og vilkårlig

 Frykt er frihetens verste fiende, sier Camilla Hille

Frykt er frihetens verste fiende, sier Camilla Hille
Foto: Stortinget

– Dette finner vi oss ikke i. Friheten vår, og det liberale demokratiet vil vi kjempe for, sier Hille.

– Demokratiet er beskrevet av dets motstandere som svakt og skrøpelig, men det er det slett ikke, sier Hille.

Nordmenn er mer enn noen gang innstilt på å leve sine liv i frihet i et åpent, liberalt demokrati. Det er i slike situasjoner demokratiet viser sin sanne styrke.

– Intolerante miljøer som høyreekstreme eller venstreradikale, skal bringes i knestående. De skal få ytre seg, men ikke uimotsagt, sier Hille.

– Nå er jeg mer motivert enn noen gang til stort engasjement i politikken. Mange frykter for det ukjente. Frykt er frihetens verste fiende. Frykten skal ikke seire, det skal toleranse, åpenhet og mer demokrati, fortsetter Hille.

– Vi har fått en vekker og terrortrusselen må vi leve med. Vi skal styrke sikkerheten, men ikke på bekostning av individets ukrenkelige frihet. Vi skal ikke være naive, men møte ondskapen med varme og klokskap. Jeg gleder meg til å ta fatt på det arbeidet, avslutter Hille.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**