Follo — en smart og grønn region!

Follos kommuner har adressert målsettinger om lavutslippssamfunnet ved å lage egne energi- og miljøplaner. – Byer og tettsteders utvikling er veldig viktige når vi skal bevege oss mot et lavkarbonsamfunn, som er en overordnet målsetting for energipolitikk i Europa og Norge, sier Svein Kamfjord.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Kamfjord øsnker et grønner Follo

Kamfjord øsnker et grønner Follo
Foto: Privat

– Urbane områder står for 70-80 prosent av EUs samlede energikonsum, og om lag samme prosent for utslipp av drivhusgasser. Såkalte "smarte byer og tettsteder" skal bidra til innovative teknologiløsninger innen energi, transport og IKT i lokalsamfunn, sier kamfjord.

– Det er først og fremst viktig med bedre og mer integrerte energiløsninger i byer, nyvinninger innen energisystemer og data, energieffektivisering og isolering av bygg, forbedret offentlig kommunikasjon og transport, tiltak for å øke andelen ikke-motorisert transport, utvikling av lavkarbontransport, samt nyvinninger innen IKT for å redusere energiforbruket, fortsetter Kamfjord.

 Flere må reise kollektivt i Follo

Flere må reise kollektivt i Follo
Foto: © Stefan Redel | Dreamstime.com

– Follo og Ski må være aktive i en slik utvikling. Vi har alle forutsetninger for å være et forbilde, med vår nærhet til hovedstaden og et kompetent fagmiljø midt i blant oss på Ås, ved universitetet for miljø- og biovitenskap, avslutter Kamfjord.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**