Bjørnstad i Lokalavisen Oppegård: Svartskog på is i valgkampen ?

Valgkampen har startet, dialogen med innbyggerne er i gang.

Når jeg har blitt spurt om saker som Venstre er opptatt av, har jeg bl.a. svart at vi vil ha vekk planen om utbyggingen av Svartskog. Da har jeg flere ganger fått til svar, ja men den er jo lagt på is. Dette trenger derfor en oppklaring, sier Inger Johanne i Lokalavisen Oppegård i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Inger Johanne Bjørnstad på talerstolen under Venstres Landsstyremøte i Oslo 6. mars 2010.

Foto: Daniel Rugaas

Hun fortsetter:

Det er riktig at det i kommuneplanen står at utbyggingsplanen på Svartskog er lagt på is. Den er ikke lagt vekk. Det betyr, at utbyggerne for eksempel om ett år eller to likevel kan komme med forslag til reguleringsplan og utbyggingsavtaler, og be om å få det behandlet. Da er vi i gang! Det er ingen lokalpolitiker som tror at OBOS, som er største eier og utbygger, har lagt vekk denne saken. Derfor var det heller ikke så vanskelig for de partiene som har stemt for utbygging på Svartskog — Høyre, Ap, Krf og Frp — å si nå at "saken legges på is". Slik er dette lovverket, og slik er politikken.

Det er nå ca 16 år siden Høyre, Ap og Krf bestemte seg for at det skulle skje en større utbygging på ubebygde områder på Svartskog. Det er 13 år siden planen ble godkjent. Den gang mente disse politikerne at utbyggingspotensialet i den østlige delen av kommunen var fullt utnyttet, derfor måtte kommunen finne nye utbyggingsområder. Vel. Vi ser jo hvor og hvor mye som er bygget i disse 16 årene. Skal det i noen fremtid kunne bygges på Svartskog, bør og må hele planen likevel gjøre på nytt. Derfor vil det være ingen som taper på å ta vekk planen nå.

Svartskog er det eneste større naturområde Oppegårds innbyggere har myndighet over. Dette er en sak som virkelig skiller partiene. Valget er 12. september.

Inger Johanne Bjørnstad,
gruppeleder Oppegård Venstre og 1.kandidat ved årets valg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**