Inger Johanne: Takk for påminnelsen jeg fikk fra Follo demensforening

Inger Johannes leserbrev i dagens utgave av Østlandets Blad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Inger Johanne Bjørnstad på talerstolen under Venstres Landsstyremøte i Oslo 6. mars 2010.

Foto: Daniel Rugaas

Jeg har som listekandidat ved årets kommunevalg mottatt to postkort fra Follo demensforening (Nasjonalforeningen for folkehelsen). Tema var to så vidt forskjellige saker som Demensplan 2015 og trygge skoleveier.

Eldreomsorgen blir et viktig tema i Oppegård i kommende periode. Det er besluttet å bygge på sykehjemmet på Høyås og vente med sykehjemmet i Liaveien på Kolbotn. Dette fordi bygget da kan stå ferdig tidligere. Dette bygget inngår også i kommunens svar på samhandlingsreformen. Jeg vet av erfaring at mange demente er fysisk spreke og virker ikke syke i det hele tatt før du snakker med dem. Noen gjør også som min mor gjorde – de sier ingenting. Jeg vet at de pårørende må være på alerten hele tiden. Det er langt mer krevende enn å passe to-åringer. De pårørende trenger derfor mye avlastning selv om de ønsker å ha den demente hjemme. Derfor bygger vi både sykehjemsplasser og dagsenter. Penger til drift vil vi i Venstre følge opp.

Skoleveien er også noe mange engster seg for. Her må vi alliere oss med foreldrene som kjører barna sine. Vi vet at mesteparten av trafikken nær skolene om morgenen er foreldre som kjører barna. Sammen må vi finne løsninger som gjør at foreldre i hvert fall ikke trenger å kjøre barna helt frem til skoleporten.

Jeg oppfordrer alle til å gå til skolen torsdag 8. september. Da har Miljøagentene sin Gå til skolen aksjon.

Godt valg!

Inger Johanne Bjørnstad, førstekandidat Oppegård Venstr

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**