Oppegård Avis nr. 1

Vi gratulerer Oppegård med egen avis igjen, og viser til den første utgavens artikkel om kommunesammenslåing i Follo hvor bl. a. Oppegård Venstres leder, Johan Meyer, er intervjuet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Oppegård Avis nr 1

Foto: Oppegård Avis

Vi siterer Johans uttalelse til Oppegård Avis:

Oppegård Venstre har ikke diskutert kommunesammenslåing – i hvert fall ikke inkludert Oppegård. Partiets Johan Kristian Meyer sier de går til valg på en kommunereform der flere oppgaver blir overført fra staten til kommunen, og at dette vil kreve sterkere fagmiljøer som mange små kommuner ikke har råd eller mulighet til å bygge opp.

– Før eller siden vil sammenslåing tvinge seg frem. I stedet for å stritte imot mener Venstre at man må ta debatten nå – både om hvilke oppgaver kommunen skal ha, og om den fremtidige kommunestrukturen, sier Meyer, som selv er i tenkeboksen på spørsmålet om en sammenslåing inkludert Oppegård.

– Jeg må svare for meg selv, og det er at jeg er at jeg er i tenkeboksen. Vi må få alternativene på bordet og vite hva konsekvensene blir før vi konkluderer. Og det bør skje etter en debatt som involverer flest mulig av Oppegårds innbyggere. At man går inn for sammenslåing betyr ikke nødvendigvis at det bør gjelde Oppegård. Det finnes mange langt mindre kommuner der sammenslåing er mer naturlig. Når det er sagt vil vi drøfte dette fordomsfritt. En mulig positiv effekt vil være at de som i dag bor nær kommunegrensen vil kunne velge mellom flere barnehager, kanskje også skoler. Det samme gjelder tilbudet om sykehjemsplass. En annen fordel med store kommuner er at ikke alle kjenner alle. Det er lett å havne i habilitetsvansker når du skal behandle en søknad fra naboen din. Faren er at avstanden til de som bestemmer blir for stor. Skal man velge en enkelt kommune å samarbeid med vil jeg si at Ski kommune peker seg ut. Det er sikkert mange oppgaver de to kommunene kunne gå sammen om. Det betyr ikke nødvendigvis at de må slås sammen, sier Meyer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**