Referat fra siste møte i Oppegård Venstre

Torsdag 6. juni holdt Oppegård Venstre sitt siste møte før sommerferien. Her kan du lese referatet fra møtet. Vi tar sikte på å møtes i august for å planlegge innspurten av valgkampen. I valgkampen vil vi trenge alle engasjerte Venstre-sympatisører.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Referat møte: tilstede Johan Meyer, Jan Erik Aale, Inger Johanne Bjørnstad og Anne Gamme

Saker:
Torsdag 13 eller fredag 14. juni blir det et møte med Oppegårdsavisen for lederne av partiene i Oppegård. Målet er å bli best i landet på valgdeltakelse. Johan Meyer stiller. Det er viktig at Venstre profilerer lokale saker, som barnehage og eldreomsorg prioritert.

Saker fra siste møte formannskapet: skjenkebevilgninger , barnehagetildelinger, klagesaker. Planprogram ok. Bryndiagonalen diskutert. Fortetning fortsatt langs jernbanelinjen riktig vei å gå.

Kolbotn skole /Vassbotn grensejusteringer. 2 nye barnehager i investeringsbudsjettet.

Reguleringsplan Fløisbonn næringspark: man må finne konkrete løsninger på rekkefølge-bestemmelsene.

Tertialrapport for innværende års budsjett: en del overskridelser — merutgifter på totalt 8 mill. Skatteinngangen høyere enn ventet.

Budsjett 2013: Innstilling i saken: Prioritert eldre/ barnehager, kutt på skole. 1% kutt 7 mill. Gjenstår 13 mill. Søker å få til reduksjon av investeringsbudsjettet for inndekning.

Økende forurensing i Gjersjøen — flere tiltak for å trappe opp aktiviteten for å håndtere forurensning bedre. Altfor høy avrenning. Styrke miljøinvesteringene i vann og renovasjon.

Kulvert i Liaveien estimert fra 40 til 90 mill. Fordobling av utgiftene slik det var prosjektert i utgangspunktet.

Rådhuset: 16 mill i inneværende år til reparasjon. Trolig umulig å bruke opp for inneværende år.

Tyrigrava: Venstres gruppe støtter Rådmannens innstilling: fortsatt utleie til kunstnere.

Kommunestyret vil bli bedt om å kommentere målene for Oppegård kommunes langtidsplan. Det kan være at det er for mange mål, og at det gjør retningen mindre tydelig og planen mindre anvendelig. Venstres medlemmer vil bli oppmuntret til å kommentere planen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**