Pappapermen er viktig for alle!

– Jeg kan love kamp for å sikre pappapermen. Det er både viktig for likestillingen i arbeidslivet og i hjemmet. Barnet trenger kontakt med både far og mor og pappapermen er derfor veldig viktig, sier Camilla Hille.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Venstre kan utgjøre en viktig forskjell, mener Hille

Venstre kan utgjøre en viktig forskjell, mener Hille
Foto: Venstre

Venstre varsler kamp mot Høyre om pappapermen. – Vi er ikke klare til å fjerne pappapermen enda, mener Hille

– Forskning viser at pappaperm fremmer likestilling ved at den fører til en jevnere fordeling av husarbeid mellom mor og far. Pappapermen sikrer far samvær og nærhet tidlig med barnet og i tillegg vil det redusere diskrimineringen av kvinner i arbeidslivet og fedre i forhold til barn. Dette er altså et kinderegg med masse godsaker, mener Hille.

På Island der de har en tredeling, tar far ut en av tre permisjonsdager, mens fedre tar mindre enn en av ti permisjonsdager i Finland og Danmark. I Danmark fjernet de fedrekvoten i fjor, og antall fedre som tok ut permisjon falt umiddelbart.

– Det er med andre ord en forskjell på en mørkeblå regjering og en blågrønn regjering. Disse regjeringsalternativene er de mest sannsynlige alternativene for dette valget. En blågrønn regjering med et sterkt Venstre er viktig for å bevare pappapermen, understreker Hille.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**