Per Flatberg (77) “still going strong” for miljøvern

Per Flatberg - artikkel i Putsj Foto: Marta Valentinsen - screenprint fra websiden til Putsj av 29.04.15", Foto: Marta Valentinsen - scrinprint fra websiden til Putsj av 29.04.15"

Per Flatberg har jobbet for naturvern i en menneskealder.

Styret på rekognoseringstur på "Icopaljordet".
Styret på rekognoseringstur på “Icopaljordet”.

Det har han gjort ved diverse verv i Naturvernforbundet, Venstre på Lørenskog, Venstre på Inderøy, Østmarkas venner m.f.

“Varaordfører i Lørenskog i 1987.

En periode satt han også som varaordfører i Lørenskog Kommune. Etter mange år på Inderøy flyttet han ifjor tilbake til Lørenskog og tok på seg verv i styret som varamedlem. Han stiller på alle møter og aktiviteter har hatt og er en stor berikelse for det politiske og Venstremiljøet her hos oss på Lørenskog.

Klippet fra artikkelen på PUTSJ 29.04.15:

I 1981 ble en av de største sivilt ulydige aksjonene i Norges historie gjennomført: aksjonene mot utbyggingen av Alta-Kautokeinovassdraget. 800 Alta-aksjonister skåret løs med vinkelsliper av politiet. I 2015 avgjøres fjordsakene, og Natur og Ungdom har varslet sivilt ulydige aksjoner dersom det dumpes gruveavfall i norske fjorder. Per Flatberg (77) fra Alta-aksjonen og Magnus Strømseth (19) som er leder for Natur og Ungdoms aksjonsliste, deler sine erfaringer og forventninger. Her leser du hele artikkelen fra PUTSJ eller å trykke på bildet av de to aktivistene:

Per Flatberg - artikkel i Putsj
Per Flatberg – artikkel i Putsj

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**