Vil vi ha ureist, økologisk mat i Ski?

Rett fra jorda - Dysterjordet andelsbruk. Foto: Jan-Helge Christiansen, Foto: Jan-Helge Christiansen
Jan-Helge Christiansen
Jan-Helge Christiansen. 3. kandidat for Ski Venstre. Foto: Christian Pedersen

Ski Venstres 3. kandidat, Jan-Helge Christiansen og hans familie er andelshavere i Dysterjordet i Ås. De ønsker seg nå den samme muligheten i Ski.

– Grønne fingre og stor interesse for å grave i jorda har jeg aldri hatt, sier Christiansen.

– Jeg var derfor noe skeptisk til flere forpliktelser som innebar at jeg skulle bruke et ukjent antall timer med å stå med rompa i været ute på et jorde, fortsetter Christiansen.

Kortreist økologisk mat derimot fenger en større interesse i familien, og det er nettopp det et andelsbruk kan gi.

– Det er ikke nødvendigvis morsomt hverken å plukke stein, sette løk, eller luke. Derimot, det å stikke til Dysterjordet med familien for høsting av ulike salater, løk med rare fasonger, grønnkål som blir til grønnkål-chips, det er morsomt og givende, sier Christiansen.

– Vi lærer om å drive jorda, hvor sårbar matproduksjonen er, og sitter med en fornyet respekt for bondelivet. Hele familien får bedre forståelse av hvordan mat på bordet blir til, og vi ser fram til neste års våronn.

– Om jeg blir bonde på heltid? Aldri, men at vi fortsetter som andelshavere er jeg sikker på at vi gjør, avslutter Christiansen.

Med den utviklingen vi skal ha i Ski i årene som kommer, så trenger vi grønne lunger og matproduksjon.

Ski Venstre vil være med å legge til rette for grønne lunger, også andelsbruk slik man har klart i Ås.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**