Venstres 4 grep for en bedre Oslobarnehage

Foto: Jo Straube

Venstre vil ha en satsning på barnehagene i Oslo, og foreslår 4 grep for en bedre barnehage. – Barnehage er spesielt viktig for å gi alle barn en best mulig start i skolen og bidra til vellykket integrering, sier Venstres toppkandidat Guri Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

En god start for alle barn

Vi har bygget 5 000 nye barnehageplasser de siste 5 årene, kommunen har full barnehagedekning. De neste fire årene har vi planlagt å bygge over 1 600 barnehageplasser.

– Barnehagen er ekstremt viktig for at alle barn skal ha en god start på livet. Venstre vil derfor gi flere barn rett på gratis kjernetid i barnehagen og kutte kontantstøtten i Oslo som et prøveprosjekt, sier Melby.

– Debatten om barnehage må ikke bare bli en debatt om antall plasser, men også en debatt om kvalitet i barnehagen. Venstre vil jobbe for at flere av de ansatte i barnehagen har relevant utdannelse og at arbeidet som gjøres der er tilpasset barna og har en positiv effekt på deres læring og trivsel, sier Trine Skei Grande, leder i Venstre.

Nettsider_personsider_gurimelby

Les sak i dagens Aftenposten

Oslo Venstre vil:

1. Øke tilbudet om etter- og videreutdanning for barnehageansatte etter modell fra skolen, og utdanne flere assistenter til barnehagelærere gjennom arbeidsplassbasert utdanning slik at minst 50 prosent av de ansatte har barnehagelærerutdanning eller tilsvarende.
2. Videreføre gratis kjernetid for lavinntektsfamilier og utvide dette til også å gjelde treåringer. Kostnaden vil Venstre delvis dekke ved å søke om et prøveprosjekt med å fjerne kontantstøtten i Oslo.
3. Ha løpende opptak til barnehager i Oslo og sørge for at det bygges minst 1600 barnehageplasser, slik at man får en barnehageplass tildelt så snart det er plass og minst 1 mnd etter søknad.
4. At testing, kartlegging og byråkrati begrenses til det som beviselig har positiv effekt på læring og trivsel.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**