Rom for å satse på oppvekst

Venstre satte ned foten for å nedlegge alle tiltak for et godt skolemiljø., Foto: Erik Lundeby

I budsjettforliket med regjeringen har Venstre og KrF sørget for økte rammer for å satse på oppvekst i Frogn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Mandag 23.11. ble regjeringens avtale med Venstre og KrF om statsbudsjettet for 2016 presentert i Stortinget. Avtalen innebærer at budsjettet er blitt grønnere og mer sosialt, sammenliknet med regjeringens forslag. Et av områdene hvor kommunene får økte ressurser, er oppvekst.

-Nå har vi muligheter til å løfte Frognskolen, både faglig og sosialt, sier Frogn Venstres Erik Lundeby.

I budsjettforliket er det lagt inn nye poster som vil få betydning for budsjettet som Formannskapet i Frogn vedtar mandag 30.11.

  • Stortinget vil gi 320 millioner til økt lærertetthet for tidlig innsats på småbarnstrinnet i skolen. Hvis midlene fordeles likt etter folketall, gir det en økning på nesten en million til Frognskolen.
  • Det ligger midler til 100 helsesøstre i skolen og 100 ansatte på helsestasjonene i samarbeidspartienes opplegg. Det bør gi rom for flere timer med helsesøster på skolene i Frogn.
  • Det satses 100 millioner årlig på å kvalifisere opp lærere som ikke har full utdannelse til faget de underviser i. Det vil komme elevene til gode i form av styrket undervisning i disse fagene.
  • Barnevernet vil også få tilført nye midler som følge av budsjettforliket i Stortinget.

Venstre har i sitt opprinnelige budsjettforslag foreslått å styrke Frognskolen med 2,75 millioner. Lundeby vil foreslå for partiet at de nye midlene fra Stortinget også skal tilfalle formålet i Venstres budsjett.

-Vår opprinnelige påplussing var nok til å redde sosiallærer og satsing på matematikk og lesing i skolen, samt en liten styrking av budsjettet, sier han. Dette er friske midler som gjør det mulig å ta nye skritt for tidlig innsats i skolen.

Lundeby frykter at det lilla flertallet kommer til å bruke de friske midlene til å omprioritere til andre formål. Høyre og Arbeiderpartiet har holdt kortene tett til brystet, og la ikke frem noe budsjettforslag da Formannskapet behandlet budsjettet første gang.

-Det er dermed fare for at Arbeiderpartiets nye lærerstillinger dekkes over det som er ment å være ekstrasatsing, og at det kommer lite ekstra fra kommunale prioriteringer, sier Lundeby.

Les mer om statsbudsjettet og last ned avtalen på www.venstre.no

Les mer om Venstres forslag til Frogn-budsjett her

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**