Kolumbus tildelt Rogaland Venstres miljøpris 2021

Fra venstre: Mia Bruvik (V), Odd Aksland som er direktør i prisvinner Kolumbus og næringsminister Iselin Nybø (V), foto: Kjartan Alexander Lunde

Rogaland Venstres miljøpris for 2021 ble i helgen tildelt Kolumbus.

Overrekkelsen ble gjort under Venstre sin valgkampåpning lørdag kveld. Klassisk naturvern, sikring av friområder, arbeid mot lokal forurensing, kamp mot radioaktive utslipp fra Dounreay og Sellafield. Arbeid for å motvirke klimaendringer og truslene mot de livsviktige økosystemene. Rogaland Venstre har hatt miljøutfordringene som en av partiets hovedsaker siden 1960-tallet og deler ut Rogaland sin eldste miljøpris.

Kolumbus har i de senere årene satset offensivt på tiltak for økt kollektivtrafikk og reduserte klimagassutslipp. Selskapet har som mål å tilby det mest miljøvennlige og innovative kollektivtilbodet i Norge.

I den sammenheng har selskapet endret sin rolle fra å være et tradisjonelt buss- og båtselskap til å være en helhetlig mobilitetsaktør. Selskapet har utviklet innnovative nye tilbud for å nå målene, som 10-kroner buss på Haugalandet og i Eigersund-regionen, tilbud om bysykler og hent-meg ordningen i Sauda. Kolumbus har i sitt helhetlige mobilitetstilbud fått til en god integrasjon av bysykkel i sitt tilbudet. Det bidrar til forenklinger i folk sin hverdag og gjør at flere kan benytte miljøvennlig transport.

Selskapet er tydelige på at det skal ha et fossilfritt tilbud innen 2024. Her har selskapet gått foran og utfordret fylkeskommunen administrativt og politisk ved å være mer ambisiøse enn eieren. Kolumbus sitt arbeid blir nå lagt merke til i hele landet.

– Odd Aksland har vært direktør i Kolumbus siden 2010. I denne perioden har Kolumubus gjort flere organsiatoriske endringer og fått til flere av de satsingene som de nå er kjent for. Det er derfor spesielt kjekt at han kunne komme for å ta imot prisen, sier Venstres stortingskandidat og næringsminister Iselin Nybø.

Les også: Venstre kutter billettprisene

Les også: Etterlengtet oppgradering av busstilbudet på Haugalandet

Les også: Venstre vil ha et godt busstilbud i hele Rogaland