Ny fylkesleder – Erik Hørlück Berg

Foto: Venstre

Årsmøtet i Buskerud Venstre har valgt Erik Hørlück Berg som ny fylkesleder etter Rebekka Borsch.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Erik Hørlück Berg fra Modum er valgt til ny leder i Buskerud Venstre på partiets årsmøte på Lampeland. Ingen utfordret hans kandidatur og Hørlück Berg vant ved akklamasjon. Han kommer nå fra vervet som politisk nestleder i fylkespartiet. Han har også lang organisatorisk erfaring, noe som er viktig når partiet skal bygges fram mot neste stortingsvalg.

Erik Hørlück Berg avløser Rebekka Borsch, Røyken, som har vært leder i Buskerud Venstre de siste 6 årene.

Hørlück Berg er utdannet landbruksøkonom og har i mange år jobbet som regnskapsfører og rådgiver i tillegg til å være deltidsbonde. Han har hatt et vikariat som politisk rådgiver i Venstres Stortingsgruppe med fagfeltene landbruk, kultur, transport og kommunikasjon. Erik har lang fartstid som lokalpolitiker i Modum og er nå 1. vara til Fylkestinget, Hovedutvalget for kultur og Hovedutvalget for utdanning i Buskerud Fylkeskommune.

Ny politisk nestleder ble Helge Stiksrud, Ringerike og Tove Hofstad, Lier, ble gjenvalgt som organisatorisk nestleder. De øvrige medlemmer i styret er Hallvor Lilleslett, Gol, Inge Skåningsrud, Flesberg, Pål Bentsen, Nedre Eiker og Anne Sofie Riseng, Hurum.

Årsmøtet ble gjestet av Trine Skei Grande, leder i Venstre og stortingsrepresentant Pål Farstad. Begge holdt innlegg om aktuelle politiske saker. I tillegg holdt Eldbjørg Løwer, leder av Stortingsvalg EOS utvalg, et innlegg om EOS utvalgets arbeid med spesielt fokus på personvern sett opp mot Rikets sikkerhet.

Årsmøtet vedtok fire uttalelser:

Asylinstituttet må sikres

Buskerud Venstre vil belønne reduksjoner i privat klimagassutslipp

Kraftfulle virkemidler for det grønne skiftet nå!

Fremtidens skole

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**