Abid Raja og Solveig Schytz på topp på for Venstre i Viken

Topp fire på Vikens stortingsvalgliste, Foto: Steinar Bleken

Viken Venstre har vedtatt felles liste til stortingsvalget for fylkene Akershus, Buskerud og Østfold. Abid Raja, Solveig Schytz, Maren Hersleth Holsen og Timo Nikoaloisen topper listene i Viken.

– Jeg er utrolig takknemlig for å være toppkandidat for hele Viken. Vår region har en rekke felles utfordringer særlig innen samferdsel som det er viktig å stå sammen om. Det er store prosjekter som Fornebubane, Ringeriksbane, dobbeltspor sørover mot Østfold og ikke minst E18 vestover. Dette er prosjekter som er viktige for vår region og som det er lettere å få realisert når vi står sammen, understreker toppkandidaten og Venstres nestleder, Abid Raja.

-Jeg er overbevist om dette nyvalgte laget vil løfte hele regionen som et team, og vi vil satse på barn og unge, god kultur og likestillingspolitikk, samt bidra til å løse klimautfordringene og bidra til å skape flere arbeidsplasser i hele regionen, sier han.

Solveig Schytz, Vikens stortingsrepresentant på Stortinget, er 2. kandidat på stortingslisten. -Venstre er Partiet som tar kampen for å skape ei grønn framtid med frihet og muligheter for alle. Venstre har trua på framtida, trua på at vi har muligheter til å løse verdens utfordringer. Jeg er veldig takknemlig for å få være Viken Venstres stortingsrepresentant og en representant for Norges liberale parti, sier Schytz.

Maren Hersleth Holsen, Statssekretær i Klima og miljødepartementet og tidligere varaordfører i Eidsberg fikk 3. plassen på lista. – Tusen takk for tilliten fra Viken Venstre! Jeg er stolt av at vi har skapt et felles lag i Viken, som nå skal ut å vinne valg! Jeg gleder meg til å jobbe for natur, stedsutvikling, skole og nye arbeidsplasser for Venstre de neste 4 årene, sier hun.

4. kandidat, Timo Nikolaisen, er student, ungdomskandidat og medlem av Unge Venstres sentralstyre. Større klimakutt og mer frihet i skolen er to av hans hjertesaker. – Jeg gleder meg til å jobbe sammen med et fantastisk lag fra hele Viken! Nå skal vi alle gi jernet for et historisk godt valgresultat og ta kampen for et mer liberalt og grønt Norge, sier han.

Viken Venstres stortingsvalgliste 2021

Kandidat Lokallag Fødselsår
1 Abid Q. Raja Bærum 1975
2 Solveig Schytz Ås 1976
3 Maren Hersleth Holsen Indre Østfold 1976
4 Timo Nikolaisen Drammen 1999
5 Hulda Tronstad Bærum 1968
6 Margrethe Reusch Lillestrøm 1979
7 Anders Wengen Drammen 1976
8 Elisabeth Holter-Schøyen Asker 1961
9 Finn-Erik Blakstad Moss 1973
10 Hanna Linnéa Lindtvedt Kongsberg 2003
11 Camilla Edi Hille Nordre Follo 1974
12 Ole Andreas Sørli-Sidselssønn Nes 1993
13 Ingunn Herstad Hensel Indre Østfold 1972
14 Maud Sørum Vestnes Drammen 1996
15 Eirik T. Bøe Bærum 1964
16 Tove Hofstad Lier 1969
17 Lars Peter Østrem Enebakk 1988
18 Marcus André Holst-Pedersen Lillestrøm 1998
19 Gerd Mette Drabløs Drammen 1972
20 Steinar Bleken Hemsedal 1960
21 Arjo van Genderen Vestby 1969
22 Oda Scheel Bærum 1999
23 Erik Hørlück Berg Modum 1964
24 Anne Helene Bakke Halden 1994
25 Eldbjørg Løwer Kongsberg 1943