Vellykket kick-off for Asker Venstre 4. mai 2023

Per Holter-Schøyen ønsket velkommen til kick-off for Asker Venstre 4. mai 2023
Per Holter-Schøyen ønsket velkommen til kick-off for Asker Venstre 4. mai 2023, Foto: Annemarie Abeler

Torsdag 4. mai var det duket for kick-off for Asker Venstres valgkamp i 2023 på Re Gründerhus i Asker sentrum. Trass i noen tekniske utfordringer underveis, fikk vi se en artig film om møte med velgere i Asker, hørt Ola Elvestuen rose Asker som foregangskommune for å redde Oslofjorden, lært mer om dørbank og velgeranalyse, samt at vi ble nærmere kjent med de fire hovedkandidatene våre. Det var hyggelig å se at så mange medlemmer hadde tatt turen innom.

Per – mannen med en valgkampplan

Per Holter-Schøyen, leder for valgkamputvalget (VKU) presenterte planene for organisering av valgkampen. Han viste oss filmen Jon og Per tar tempen på Asker. Her fikk vi se fungerende leder Jon Steiner-Hansen og Per selv snakke med diverse velgere i Asker. Veldig fornøyelig og et imponerende stykke redigeringsarbeid. Blant sakene velgerne var opptatt av, var:

  • eldreomsorg,
  • Oslofjorden,
  • ruspolitikk og
  • oppvekst.

 

Hårete, men mulig mål for Asker Venstre i 2023
Hårete, men mulig mål for Asker Venstre i 2023

 

Hva har vi oppnådd og hva går vi til valg på?

Asker Venstre får mye innflytelse, noe som har ført til at Asker er en foregangskommune for klima og miljø. Vi har fått til mye bra i Asker de siste 4 årene, kunne 1. kandidat Elisabeth Holter-Schøyen fortelle. Nå inviterer kommuner og fylkeskommuner seg til Asker for å lære hva vi får til på miljø. Blant sakene Elisabeth nevnte var:

  • handlingsplan mot plast
  • Oslofjorden – oppfølging av Helhetlig tiltaksplan
  • frivillige foreninger og lag kan tjene penger på å rydde stillehavsøsters – vinn-vinn for frivillighet og miljø
  • våre svanemerkede bygg, som Torvbråten skole vekker oppmerksomhet, blant annet hos BBC
  • Omigjen – Norges største gjenbrukshandlesenter som åpnet på Slemmestad i høst. Dette var Dagsrevyen så imponert over at de lagde et innslag i forbindelse med naturtoppmøte i Canada

Toppsaken vår er Oslofjorden, som det haster å redde. I tillegg ønsker vi å løse de viktigste samfunnsflokene, som eldrebølgen, ungt utenforskap samt klima- og naturkrisen. I programmet vårt som er i tråd med Venstres valgløfter kan du lese mer om hvordan.

Ola med hjerte for Oslofjorden

Ola Elvestuen snakker engasjert om Oslofjorden på Asker Venstres kick-off 4. mai 2023
Ola Elvestuen snakker engasjert om Oslofjorden på Asker Venstres kick-off 4. mai 2023

Ola sa seg enig i at vi må redde Oslofjorden, og at vi må gjøre det nå. Han har jobbet lenge for Oslofjorden og hadde også merket seg hvordan Asker nå har ledertrøya på i ferden mot en renere Oslofjord. Klimasats var Venstres initiativ i regjering, minnet han oss på. Den dårligste måten å oppnå resultater, er å krangle om hvem som skal ta ansvaret. Så fortsett å lage lokale suksesser, oppfordret han oss til.

 

 

 

 

 

 

I Asker har vi flere eksempler på at miljøvern og næringsutvikling kan gå hånd i hånd, slik som Fjord Tech Solutions, som var til stede på nominasjonsmøtet høsten 2022.

 

Dørbank – vanskelig, gøy eller begge deler?

Direkte velgerkontakt slik som dørbank er det mest effektive virkemiddelet vi har i valgkampen. Dørbank er bedre enn sitt rykte, forsikret Susanne Bondevik oss. Hun er 11. kandidat og jobber i stortingsgruppa. Arjo van der Genderen, som banket på 5 000 dører ved forrige lokalvalg, kunne bekrefte dette. Fortsatt er de første dørene de mest vanskelige, men så løsner det alltid, kunne han forsikre oss. Det er 95 % hyggelig, kunne Susanne fortelle, og hun har peiling på tall! Alle kan gå dørbank, men gå med erfarne folk og begynn i de mest positive nabolagene først. Ta med materiale som kan deles ut, spør hva folk er interessert i og vær høflig uansett, var hennes gode råd.

Stå på stand i valgkampen
Susanne Bondevik fortalte om direkte velgerkontakt som stand og dørbank

 

Susanne stilte også sporty opp som vikar og presenterte tall og figurer om Venstre-velgere og de som burde bli det.

 

4 flotte kumulerte kandidater

Hva er mer logisk i en valgkamp enn å vise frem hva som blir resultatet dersom velgerne forærer oss minst 4 plasser i kommunestyret? I kveld vi vite nye og kjente ting om våre flotte 4 toppkandidater. Hele listen og mer informasjon finner du her.

Elisabeth

Elisabeth Holter-Schøyen presenterer seg selv på Asker Venstres kick-off 4. mai 2023 Etter at hun fikk en overraskende telefon hvor hun ble gratulert med 4. plass på listen i tidligere Røyken Venstre, har det gått slag i slag med lederverv i diverse utvalg. Noen av dem har hun foreslått og dermed innført selv.

 

 

 

Tobias

Tobias Waage Bremnes presenterer seg selv på Asker Venstres kick-off 4. mai 2023

 

Fritt skolevalg var avgjørende for at Tobias valgte Venstre. Han ønsker å gjøre Asker til et bedre sted å vokse opp i.

 

 

 

Christian

Christian Skrede presenterer seg selv på Asker Venstres kick-off 4. mai 2023 Christian karakteriserer seg selv som en motgangsupporter ettersom kom seg ut av skapet som Venstre-medlem da meningsmålingene var som verst. Boligpolitikk er hans hjertesak.

 

 

 

Gro

Gro Buttingsrud presenterer seg selv på Asker Venstres kick-off 4. mai 2023 For Gro startet engasjementet i Venstre da Spikkestadbanen ble nedgradert til et somletog. Som helsepersonell er det helsepolitikken som står hennes hjerte nærmest.

 

 

 

 

Loddsalg og gode spørsmål

Det ble tid til noen spørsmål fra salen, og ikke minst loddtrekning med flere fine premier. Rakk man ikke middag, kunne man nyte servering av varme pølser og hjemmebakt kake.

Vi føler oss inspirert og klare for valgkamp. Bli gjerne med på laget, det er plass til flere! Vi stiller på stand på lørdager og andre store anledninger, så bare hold utkikk etter oss og si fra hvis du vil være med på små eller store valgkampaktiviteter!