Ordførerrekka

– Lytt godt til velgerne, gi plass til nye medlemmer og bygg et solid lag lokalt. Vær synlig og ha en krystallklar hovedsak. Vær også tydelig på hvem dere vil samarbeide med og vis vilje til å ta ansvar. 

Våre fremste folkevalgte gir av sine beste råd, og deler inntrykkene fra lokalvalgkampen i 2023. I den kommende perioden har Venstre ordfører i Oppdal og lokalstyreleder på Svalbard, samt åtte varaordførere – fra Hadsel i nord til Horten i sør.

Bli bedre kjent med den nye ordførerrekka!

Klikk på bildene for å gå til det enkelte intervju, eller skroll nedover for å lese alle.

Terje Aunevik

Lokalstyreleder Svalbard

Terje Aunevik (56)

Lokalstyreleder Svalbard

Hvorfor ble det Venstre på deg?

– Jeg blir stadig og i økende grad påminnet om hvor viktig frihet og liberale verdier faktisk er, kombinert med bra gründer- og næringspolitikk og en rasjonell og ikke bare følelsesstyrt natur & miljøpolitikk, gjør dette valget enkelt.

Største øyeblikk for deg i denne valgkampen?

– Valgdebatten gjennomført av ungdommen – og selvfølgelig: Da valgresultatet ble kjent.

Hovedsakene for Venstre på Svalbard?

– Vi lente oss en del på dokumentet «Grønne og levende lokalsamfunn», og noe så enkelt som å fremheve trygg/ansvarlig styring. Vi lagde også en egen variant av «Vi tar Norge framover» som ble til «Vi tar Longyearbyen trygt framover». Utover det så er energiomstillingen et tema veldig mange er opptatt av, fordi det påvirker lommeboka til de som bor her. Og så profilerte vi oss på FOLK. Vi har et knallsterkt lag, som gjorde en solid innsats i opposisjon – og det har nok blitt lagt merke til. Ansvarlighet og ombudsrollen er nøkkelord.

Hvordan gikk veien til posisjon?

Ikke ETTER valgnatta – men direkte på valgnatta. Vi gønna på og hadde møter så snart vi hadde tillatt oss noen få iskalde kvalitetsøl fra Svalbard Bryggeri, og gitt noen jublende intervjuer til NRK. Deretter var det rett i forhandlinger og vi landet på et samarbeid med Høyre. Det hele gikk så fort og effektivt at de andre partiene ikke rakk å bevege seg.

Noe du brenner for, og vil holde særlig fokus på framover?

Selv om jeg er veldig opptatt av næringsutvikling, så mener jeg at barn/unge/oppvekst/kultur alltid skal prioriteres i lokalpolitikken.

Vi er mange som flyttet til Longyearbyen for naturen og det arktiske eventyret, men vi blir her på grunn av det herlige samfunnet. Det er ikke noe som kommer av seg selv – det må prioriteres hele tida.

Så er vi også i en veldig spesiell energiomstilling her opp nå, som ikke bare er en lokal greie – men så til de grader en nasjonal strategisk infrastruktur. Energiomstilling tar mye plass i politikken her nå.

Hvordan vil innbyggerne merke ditt og Venstres avtrykk på styringen av Svalbard de kommende årene? 

Større åpenhet, trygg styring, godt samarbeid med alle partier – også opposisjonen, bedre dialog og samarbeid med sentrale myndigheter.

Ditt beste råd til partifeller med ambisjon om et knakende godt valg i 2027?

Jeg liker dette med at vi skal oppfattes som ombudspersoner, at vi er lyttende. Vi hadde god erfaring med å ha noen stand tidlig, der vi stod uten valgprogram, men brukte standet som en innspillsarena.

Rett og slett stå der med penn og papir og spørre «Hva er DU opptatt av» og «Hva synes DU det er viktig at lokalpolitikerne skal jobbe med i neste periode?» Og så bruke dette i programarbeidet. Vi var ganske seint ute med programmet – og det funka greit her hos oss. Det er noe med å minne oss selv på at vi har to ører og en munn.

Mer?

Longyearbyen er Norges kuleste by! Vi bor helt hinsides langt nord, sjekk globusen – det er bare helt kokko. Det er INGEN andre steder på kloden, så langt nord – som likevel er så bemerkelsesverdig urbant.

Det er en liten klynge i en villmark så stor som en og en halv ganger Danmark, men her har vi  10 restauranter, spennende puber, et rikt butikktilbud (vi har 5 sportsbutikker!), for ikke å snakke om kultur og aktivitetstilbudet!

I forhold til antall folk som bor her har vi Norges beste kultur og fritidstilbud – kanskje verdens beste, mye drevet av frivillige,  og dette kan oppleves av mange – for det går altså daglige flyavganger fra Oslo og opp hit.

Så det er bare å komme!

Renathe Marie Eriksen

Varaordfører i Hadsel

Renathe Marie Eriksen (40)

Varaordfører i Hadsel, sosionom og veileder på NAV

Hvorfor ble det Venstre på deg?

– Verdigrunnlaget til Venstre med fokus på frihet, sosialliberale løsninger, klima og miljø. Venstre har noe unikt, en x-faktor. Det er en gjeng med dyktige, kreative og ulike mennesker som igjen skaper en fantastisk helhet. Jeg liker veldig godt bredden dette partiet har. 

Største øyeblikk for deg i denne valgkampen?

– Tur rundt Hadseløya med besøk av Abid. Nydelig sommerdag med besøk på skole, småbedrifter og museum. Det var virkelig valgkampens boost for oss i Hadsel Venstre. 

Hovedsakene for Venstre i Hadsel?

– Oppvekst, ta vare på naturen, legge til rette for fremtidens næring og ikke minst kontroll over kommuneøkonomien. 

Hvordan gikk veien til posisjon?

– Venstre fikk 12,6% av stemmene i Hadsel, et resultat vi er ganske godt fornøyd med. Vi har inngått et samarbeid med Høyre og Melbu og omegn samarbeidsliste. 

Din hjertesak?

– Min hjertesak er barn og unge. Oppvekst betyr så utrolig mye for hver enkelt. Tidlig innsats, gode barnehager og skoler og nok tid til å la lærere være lærere er ting jeg kommer til å ha spesielt fokus på fremover. 

Hvordan vil innbyggerne merke ditt og Venstres avtrykk på styringen av Hadsel de kommende årene? 

– Det vil bli mer tydelig politisk styring, fokus på å bygge tillit og få kommunen til å vokse. Vi har også et litt hårete mål om å gjøre Hadsel til Norges beste oppvekstkommune. 

Ditt beste råd til partifeller med ambisjon om et knakende godt valg i 2027?

– Vi har arbeidet godt over mange år både i kommunestyret og i ulike hovedutvalg. I tillegg snakker vi mye med folk og lytter til deres meninger. Vi har turt å stille de vanskelige spørsmålene og samtidig jobbet godt internt for å bygge et solid lag. Et godt tips er alltid «husk å smile». 

Mer?

– Hadsel Venstre fikk masse hjelp av mange nye i valgkampen. Vi er skikkelig stolt av det arbeidet som er lagt ned av helt ferske og engasjerte medlemmer. Men desto viktigere er det at vi alle husker på, når alt av forhandlinger og budsjettarbeidet til jul er ferdig, å ta vare på de som er nye. Invitér til flere åpne møter, hold en god dialog og gi plass! 

Ida Gudding Johnsen

Varaordfører i Bodø

Hvorfor ble det Venstre på deg?

– Fordi Venstre er liberalt.

Største øyeblikk for deg i denne valgkampen?

– Helt klart standene våre på torget. Vi var suverent flest og best og hadde det skikkelig trivelig i lag. 

Hovedsakene for Venstre i Bodø?

– Vår absolutte hovedsak var og er skole. Skolen har vært kutt- og salderingspost over flere år i Bodø, og det sliter på elever og lærere. Vi vil prioritere skolen – også i en situasjon der det blir færre unge og flere eldre. En god skole for alle er selve fundamentet i et liberalt samfunn.

Hvordan gikk veien til posisjon?

– Vi var tydelige på at vi ønsket et skifte (fra Ap-styre), og det innebar samarbeid med Høyre. Valgresultatet gjorde at Høyre og Frp kunne velge mellom fem partier for å få flertall, hvorav vi hadde 3 representanter og de fire andre en hver. Vi måtte velge mellom å være med å styre, eller stå utenfor. At Bodø er tjent med at Venstre er med i flertallet, var vi aldri i tvil om. Derfor gikk vi inn i forhandlinger med H og Frp – og ble enige til slutt.  

Noe du brenner for, og vil holde særlig fokus på framover?

– Det er jo ikke et saksfelt, mer en metode – og det burde være det kanskje mest ukontroversielle som finnes: Samarbeid. Det gjelder både lokalt, gjennom mer samarbeid på tvers av «blokkene» i bystyret – og i Europa, gjennom norsk medlemsskap i EU. 

Liberale verdier står på spill – vi må hegne om dem og samarbeide med alle som vil det samme. Vi trenger mindre polarisering og mer samarbeid.    

Hvordan vil innbyggerne merke ditt og Venstres avtrykk på styringen av Bodø de kommende årene? 

– Det kommer til å bli tøft å få orden på økonomien, som er litt ute å kjøre, samtidig som vi skal styrke skolen. Vi kommer til å måtte ta noen vanskelige valg. 

Jeg håper vi om fire år er der at kommunen har større handlingsrom, og at folk vil nikke anerkjennende til valgene vi har tatt.   

Ditt beste råd til partifeller med ambisjon om et knakende godt valg i 2027?

Ha en krystallklar hovedsak. Vær tydelig på hvem dere vil samarbeide med. Vis vilje til å ta ansvar. 

Mer?

– Bodø er Europeisk kulturhovedstad i 2024. Det er stort, det er 16 år siden sist en norsk by hadde denne statusen, og det er minst 12 år til neste gang. Så hut dokker nordover og opplev Bodø, Nordland og Nord-Norge i 2024!  

Eirin Holand

Varaordfører i Lierne

Eirin Holand (56)

Varaordfører i Lierne og flykningkonsulent

Hvorfor ble det Venstre på deg?

– Et et av tre etablerte lokalpartier i Lierne, hvor jeg best til i Venstre.

Hovedsakene for Venstre i Lierne?

– Vi jobber for å opprettholde innbyggertallet, med fokus på næringspolitikk og boligpolitikk.

Hvordan gikk veien til posisjon?

– Venstre kom i vippeposisjon og fikk avgjøre hvilket parti som fikk ordfører og fikk posisjonere oss med varaordfører og mange av våre listekandidater i råd og utvalg.

Noe du brenner for, og vil holde særlig fokus på framover?

– Naturvern og mer lokal forvaltning.

Hvordan vil innbyggerne merke ditt og Venstres avtrykk på styringen av Lierne de kommende årene? 

– I og med at Venstre kan være den stemmen som avgjør i saker der Senterpartiet og Ap er uenig, vil vi markere oss.

Erling Moe

Varaordfører i Trondheim

Hvorfor ble det Venstre på deg?

– Jeg ble med i 1978, med miljø og naturvern som viktigste sak.

Største øyeblikk for deg i denne valgkampen?

– Da jeg danset i fullt dragutstyr til YMCA på Trøndelag teater. Sjekk videoen hos Adressa (bak betalingsmur.) 

Hovedsakene for Venstre i Trondheim?

– Miljø, natur, kollektivtrafikk og oppvekst.

Hvordan gikk veien til posisjon?

– Venstre dannet flertall sammen med Høyre, MDG, Senterpartiet, KrF og PP. Sammen ble vi enig om plattform og fordeling av posisjoner.

Noe du brenner for, og vil holde særlig fokus på framover?

– Alltid grønn politikk og kultur!

Hvordan vil innbyggerne merke ditt og Venstres avtrykk på styringen av Trondheim de kommende årene? 

– Dreining i grønn retning. Vår samarbeidsplattform er historiens grønneste politiske styringsdokument i Trondheim.

Ditt beste råd til partifeller med ambisjon om et knakende godt valg i 2027?

– Mitt originale tips: Vær aktiv i lokalsamfunnet i hele perioden, treff folk og bygg tillit!

Mer?

– Vi kommer i løpet av 2024 å innføre parlamentarisme i Trondheim, med et byråd der Høyre, Mdg og Venstre er med. Det kan bli interessant, også utenfor Trondheim!

Elisabeth Hals

Ordfører i Oppdal

Hvorfor ble det Venstre på deg?

– Det var i Venstre jeg følte meg mest hjemme, med kunnskapsbaserte avgjørelser og en fin balanse mellom fokuset på å ta vare på natur samtidig som vi ønsker å være på næringslivets side.

Største øyeblikk for deg i denne valgkampen?

– Vi var et godt lag som hadde det gøy på stand, det var mange som bidro, også fikk vi en kjempegod måling underveis – det gav mye energi i laget!

Hovedsakene for Venstre i Oppdal?

– Ta vare på mer natur, være en næringsvennlig kommune og det å ha den aller beste (og lengste) lista!

Hvordan gikk veien til posisjon?

– Valgresultatet ble omtrent som vi ønsket oss. Vi innledet samarbeid med Arbeiderpartiet, SV, MDG og Krf, men veien frem var rett og slett humpete, da det var flere andre partier som også ønsket seg ordføreren.

Noe du brenner for, og vil holde særlig fokus på framover?

– Arealpolitikk, næringsutvikling, gode oppvekstvilkår for barn og unge og helse.

Hvordan vil innbyggerne merke ditt og Venstres avtrykk på styringen av Oppdal de kommende årene? 

– Det blir en strengere linje i arealpolitikken, vi skal ta vare på mer natur og vi skal ha litt mer åpne og inkluderende prosesser. Godt samarbeid med hele kommunestyret, uavhengig av partitilhørighet.

Ditt beste råd til partifeller med ambisjon om et knakende godt valg i 2027?

– Begynn allerede nå med å knytte til deg gode folk, skriv innlegg i lokalavisa, ta ordet i kommunestyret for å vise hva som er Venstres syn i saken, selv om du kanskje ikke har flertall, vær blid og imøtekommende – både til politikerkollegaer og alle innbyggere.

Lena Marie Landsverk Sande

Varaordfører i Vanylven

Lena Marie Landsverk Sande (54)

Varaordfører i Vanylven og påtroppande kulturskulerektor

Kvifor blei det Venstre på deg?

– Venstre valde meg – fekk beskjed om at det var ei borgarplikt å stå på liste, haha.  Sidan har eg valgt å bli i Venstre, grunna dei flotte menneska eg har blitt kjent med, og glad i – og på grunn av at eg brenn for barn og unge, og meiner Venstre har vore det tradisjonelt beste lærarpartiet.

Største oppleving for deg i denne valkampen?

– Guri-besøk i Vanylven, der vi først fekk køyre i lokalbygd bil med Erlend Kragset, og deretter blei køyrt inn på Hakallegarden i ein «heimelaga» Pelle Politibil, til sirene og masse ungt publikum. Fantastisk fin Guri-entrè, godt hjulpe av ein artig og kreativ lokal ungdom.

Hovudsakene for Venstre i Vanylven?

– Vindkraft og skulesak. Begge sakene vart vi tydeleg markerte på. Vi tapte mange velgarar frå vindkraftmotstandarar, sjølv om vi sto ved lovnaden vår om å stemme Nei til vindkraft i gjeldande periode. Men vi løfta debatten fram att, grunna energiunderskot i kommunen, og det fekk vi kraftig ris for, og ein del ros.

Vi har sagt nei til felles ungdomsskule, og sto åleine om dette. Dette har fått same konsekvensane – vi har tapt veljarar frå dei som ynskjer samanslåing, men vunne blant dei som ikkje ynskjer nedlegging av lokalsamfunna våre. Ein felles ungdomsskule vil gje nokre ungdomar to timar i buss for dag, noko vi ikkje finn akseptabelt. 

Korleis gjekk vegen til posisjon?

Senterpartiet tok initiativ, og hadde allereie før valet lufta moglegheita for at dei ynskte ordførarvervet, og ville ha meg til varaordførar. Sjølv om vi til slutt blei større enn SP, så var dette den beste løysinga for kommunen vår no. Vi har med oss AP i vår konstellasjon.

INP blei største parti, med 19 fleire stemmer enn Venstre.

Noko du brenn for, og vil halde særleg fokus på framover?

Utanforskap! Bør snu om på heile NAV-systemet, for å skape eit betre system for dei mange som no er registrert som uføre, og framleis har arbeidsevne og -vilje. Systemet i dag gjer det for vanskeleg, både i høve å rapportere rett, og i høve moglegheit for å jobbe litt, utan å tape store summar. Det skal løne seg å arbeide. I tillegg må det vere betre ordningar for å få ungdom i aktivitet; utdanning, lærekontrakter, utdanning gjennom arbeid, cowork-ordningar.

Korleis vil innbyggjarane merke ditt og Venstre sitt avtrykk på styringa av Vanylven dei kommande åra?

Vi skal vere ein tydeleg samarbeidspartnar, som legg til rette for å gjere ordføraren vår god, som er kreative og løysingsorienterte, som er modige også i vanskelege saker, og som er tydelege stemmer i høve næringslivet sine behov, tilrettelegging for barn og unge, og for våre eldre.

Ditt beste råd til partifeller med ambisjon om eit knakande godt val i 2027?

Møt folk, inviter til samtalar, lytt til kva folket er oppteken av, og løft sakene dei kjem med. Tør å vere utradisjonell, så lenge du er deg sjølv!

Meir?

Vanylven er vill, vakker og våt, og har unike moglegheiter, med tanke på at miljømineralet Olivin har sin største og reinaste forekomst her. Fantastiske moglegheiter i høve Co2-fangst og lagring. Vi har myr, vi har mykje skog, som også bør kome med i klimarekneskapen, og dermed har vi faktisk pluss i rekneskapen når det gjeld klimaavtrykk. Vanylven er elles vidstrakt, så vi har alt av natur, frå indre dalstrøk til ytre kystlinje, vi har fleire fjell over 1000 meter, og vi har over 100 merka turløyper for vandreglade. 

Svein Olav Senneset

Varaordførar i Bremanger

Svein Olav Senneset (53)

Varaordførar i Bremanger og driftsleder ved MOWI, Gulestø

Hvorfor ble det Venstre på deg?

– Venstre ble mitt parti på grunnlag av partiets liberale grunnsyn, kombinert med god miljøpolitikk og næringspolitikk. I tillegg er det lett å la seg inspirere av den fantastisk dyktige Alfred Bjørlo fra min nabokommune Stad, til å bli med i Venstre.

Største øyeblikk for deg i denne valgkampen?

– RIB-turen i til dels tøff sjø sammen med Abid Raja og andrekandidat til fylkestinget i Vestland, Jacob Nødseth.

Hovedsakene for Venstre i Bremanger?

– Lokalt hos oss har planer om etablering av nye, grønne arbeidsplasser i kommunen – en svær fabrikk for produksjon av hydrogen og ammoniakk – satt sitt preg på valgkamp og valgresultat. Det er fortsatt en del uavklarte forhold knyttet til disse planene, men Venstre er i utgangspunktet positive til etablering av fabrikken. Det er viktig å utnytte lokalt overskudd av kraft til grønn omstilling/arbeidsplasser, så nær kraftproduksjonen som mulig. Det blir produsert betydelige mengder fornybar kraft (fra vann og vind) i vår kommune.

Hvordan gikk veien til posisjon?

– Etter valget lyktes vi med å etablere en flertallskonstellasjon sammen med Arbeiderpartiet og SV, der vi (jeg) fikk varaordfører-posten. 

Noe du brenner for, og vil holde særlig fokus på framover?

– For meg er det spesielt viktig å jobbe for å skape nye arbeidsplasser og gode oppvekstvilkår for barn og unge. 

Hvordan vil innbyggerne merke ditt og Venstres avtrykk på styringen av Bremanger de kommende årene? 

– Venstre fikk en oppslutning på 20,1% og ble nest største parti i Bremanger ved valget i høst. Jeg håper innbyggerne i kommunen vil merke at Venstre er et parti som tar innbyggerne på alvor, som viser handlekraft og som tar et spesielt ansvar for natur og miljø. 

Ditt beste råd til partifeller med ambisjon om et knakende godt valg i 2027?

– Mitt beste råd til partifeller med ambisjon om å gjøre et godt valg er å legge mye innsats i å rekruttere folk til å stille på Venstre sin liste. Der legger man mye av grunnlaget for et godt valgresultat.  

Mer?

Bremanger er en kjempeflott kommune med fantastisk natur og et godt, desentralisert tjenestetilbud, et rikt kulturliv og ledige stillinger både i offentlig og privat sektor. Så kom gjerne til Bremanger. Vi tar gjerne imot både flere besøkende og tilflyttere!

Marte Haugsbakk

Varaordførar i Fjaler

Kvifor blei det Venstre på deg?

– I utgangspunktet dei dyktige ressursane som i mange år har stått på Venstre-lista lokalt. Ellers ser eg på Venstre som eit fornuftig, framtidsretta og handklekraftig parti som er fint å vere ein del av.

Største oppleving for deg i denne valkampen?

– Det å få så mykje positive tilbakemeldingar, og så var det litt stas å vere både yngst og einaste kvinne som stilte på topp i Fjaler.

Hovudsakene for Venstre i Fjaler?

– Bustadpolitikk, skule, næringsutvikling, helsetenster/eldreomsorg og ein kommune som tek aktive grep for ei grøn framtid.

Korleis gjekk vegen til posisjon?

– Vi var ein del av fleire forhandlingar, som til slutt enda samarbeid med AP (ordførar), Venstre (Varaordførar), SV og Mdg. 

Noko du brenn for, og vil halde særleg fokus på framover?

– Næringsutvikling i distrikta. Dette er vi avhengige av for å kunne tilby attraktive arbeidsplassar og tilbake/tilflytting. 

Korleis vil innbyggjarane merke ditt og Venstre sitt avtrykk på styringa av Fjaler dei kommande åra?

– Eg håpar dei vil sjå at vi engasjerer oss, tek ansvar og at vi jobbar for å få til gode, framtidsretta løysingar sjølv i tøffe økonomiske tider.

Ditt beste råd til partifeller med ambisjon om eit knakande godt val i 2027?

Ver deg sjølv og lytt til velgarane.

Inge Solli

Varaordfører i Nittedal

Hvorfor ble det Venstre på deg?

– Venstres miljøpolitikk og en lokal sak om å bygge kulturhus i Nittedal som avgjorde. Nå står Kulturverket Flammen her, og er storstue for hele bygda.

Største øyeblikk for deg i denne valgkampen?

– Jeg fikk mange positive tilbakemeldinger fra innbyggere om at jeg hadde gjort en god jobb som ordfører i perioden 2020-2023. Nasjonale og lokale kriser ble løst på en god måte. 

Dette ga motivasjon for fire nye år i kommunestyret og som valgt varaordfører på heltid. Skolebesøk sammen med Abid Raja var også en stor opplevelse med mange engasjerte elever og ansatte.

Hovedsakene for Venstre i Nittedal?

– Venstre vil utvikle Nittedal sentrum og bygge ut skolekapasiteten. Vi heier på frivilligheten, idretten og kulturen, og vil gi dem gode rammebetingelser.

Hvordan gikk veien til posisjon?

– Høyre, FrP, Venstre og KrF hadde flertall etter valget, og etter en helhetsvurdering valgte vi å forhandle fram en politisk samarbeidsavtale med fordeling av verv mellom disse partiene. Vi brukte tiden etter valget til å bli kjent med hverandres politikk og arbeidsform, i tillegg til å utarbeide selve samarbeidsavtalen.

Noe du brenner for, og vil holde særlig fokus på framover?

– Gode oppvekstsvilkår og satsing på barnehage, skole, idrett og kulturtilbud. Utbygging av Nittedal sentrum med opplevelser, boliger og lokale arbeidsplasser.

Hvordan vil innbyggerne merke ditt og Venstres avtrykk på styringen av Nittedal de kommende årene? 

– Vi har erfarne folkevalgte, og vil utvikle nittedalssamfunnet i tråd med kommuneplanens samfunnsdel. Vi kombinerer langsiktig utvikling av Nittedal som et godt sted å leve, med å tilby gode kommunale tjenester. Vi vil arbeide for å skape flere lokale arbeidsplasser.

Ditt beste råd til partifeller med ambisjon om et knakende godt valg i 2027?

– Vær synlig i lokalsamfunnet, og gjør det du kan for å få gjennomført mest mulig av det du har gått til valg på. Lytt til råd og innspill, men still også spørsmål slik at du kan fatte kloke beslutninger i politikken.

Eddy Roberstesen

Varaordfører i Horten

Eddy Roberstesen (64)

Varaordfører i Horten

Hvordan valgte Venstre å profilere seg i Horten ved dette valget?

– Som det ærlige partiet. Det som tørr å si hvordan ståa er. Det som alltid forklarer rett ut og med forståelig språk hvorfor vi prioriterer sånn vi gjør. Vi står for bærekraft for generasjoner, både økonomisk og miljømessig.

Hvordan gikk veien til posisjon?

– Det ble plattform og listesamarbeid med AP, Rødt, SV, MDG og KrF.

Hovedsakene for Venstre i Horten?

– Bærekraft for generasjoner, både økonomisk og miljømessig.

Hvordan vil innbyggerne merke ditt og Venstres avtrykk på styringen av Horten de kommende årene? 

– Vi skal være klare, tydelige, ærlige og etterrettelige.

Ditt beste råd til partifeller med ambisjoner om et godt valg neste gang?

– Begynn tidlig, ha en visjon og en klar retning for hva man vil med makta. «Hva er Venstres prosjekt for kommunen?»

Mer?

Ta plass, vær vennlig, smil når du setter folk på plass og vær lyttende. Si hva du mener, hvorfor, og ikke «svøm innover» i argumenter. Mener du man ikke skal hogge nærskogen fordi det er fine turområder, så si det. Ikke prøv å late som det er på grunn av kulturminner eller bilologisk mangfold, med mindre det faktisk ER det.