Grunnsteinsnedleggelse for nytt hovedbibliotek

Foto: Oslo Venstre

I dag legges grunnsteinen for nytt Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika. Det er en historisk dag for Oslo, og en veldig stor dag for Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Dette skal bli Oslos nye hovedbibliotek de neste hundre, årene – minst. Venstre har kjempet i to tiår for at Oslo skulle få et nytt hovedbibliotek, og nå er byggingen i full gang. Biblioteket er Norges mest populære kulturtilbud og Deicmanske i Oslo har 2,4 millioner besøkende hvert år. Det nye hovedbiblioteket er tenkt som selve hjertet i det som skulle bli Europas beste og mest moderne bibliotektilbud til glede for alle i byen vår. Biblioteket er en møteplass med lav terskel, hvor folk kan møtes og oppleve kunst og kultur av høy kvalitet uavhengig av kjøpekraft – en kultur- og kunnskapsallmenning. Og det plasseres midt i Bjørvika. Et område som ellers er preget av næringsliv og høykultur har åpenbart behov for møteplassen biblioteket representerer. Det nye hovedbiblioteket skal bli selve symbolet på det nye Oslo – på kulturbyen og kunnskapsbyen Oslo. Det blir ikke bare et bibliotek, men et nasjonalanlegg for kultur og kunnskap.

Venstre har hele tiden vært tydelige på at vi ikke vil akseptere at ambisjonsnivået for fremtidens bibliotek reduseres. Og selv om Venstre er svært negative til at byrådet planlegger å leie ut store deler av biblioteksarealet, er det grunn til å glede seg i dag. For bare litt over et år siden var det uklart om byrådet i det hele tatt ønsket å bygge det nye hovedbiblioteket. Vi tok kampen, og vi vant.

I dag legges den første steinen. Gratulerer, Oslo!

 

Guri Melby
gruppeleder, Venstres bystyregruppe

 

Andre saker om nytt hovedbibliotek:

Nytt Munchmuseum og hovedbibliotek
Nytt hovedbibliotek vedtatt i bystyret
Fremtidens bibliotek – biblioteksmelding vedtatt
Byens nye storstue – forprosjekt for Deichman legges frem
Nytt hovedbibliotek fullfinansiert
Frykter skrinlegging
Ikke stopp byggingen av Diagonale!

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**