Nominasjonskomiteens innstilling til Viken Venstres stortingsvalgliste 2021

Abid Q. Raja og Solveig Schytz er innstilt på 1. og 2. plass på Vikens stortingsvalgliste., Foto: Steinar Bleken

-Viken Venstre bretter opp ermene med et nytt lag for hele regionen. Et solid lag som vil satse på skolen, løse klimautfordringene og bidra til å skape flere arbeidsplasser, sier nominasjonskomiteens leder, Tord Hustveit.

– Et solid lag for Viken.

Komiteen svært fornøyd med å foreslå en liste med så mange gode kandidater. – Dette er et lag som er svært godt rustet til å løfte Venstre i en viktig region, sier Hustveit.

Felles liste. Felles utfordringer.

Viken Venstre kommer til å ha en felles liste for fylkene Akershus, Buskerud og Østfold. Venstre blir dermed det første og eneste parti med felles liste for alle valgkretsene i Viken. Derfor er dette en historisk liste.

-Vår region har en rekke felles utfordringer innen samferdsel og jernbane som det er viktig å stå sammen om. Et felles lag for hele regionen vil være en styrke for dette arbeidet, sier Hustveit.

Raja topper listen

Abid Raja er innstilt på førsteplassen på stortingsvalglista.

-Blant Abids fremste kvaliteter er hans evne til å skape kontakt med folk. Han har en sjeldent positiv energi som vil skape begeistring blant velgere i Viken, men også blant våre tillitsvalgte som vil jobbe for et sterkere Venstre, mener Hustveit. -Han får med seg dyktige lagspillere med med stor evne til å begeistre og politisk bredde, som Schytz, Hersleth Holsen og Nikolaisen.

Abid Raja er mer enn glad for innstillingen og klar for den store oppgaven. – Jeg er utrolig takknemlig for at Viken Venstres nominasjonskomite har innstilt meg til å være toppkandidat for hele Viken. Dette er en ekstraordinært stor oppgave. Jeg har som mål å fortelle alle i Viken at de kan stemme på meg og Venstre, og hvorfor de bør gjøre det. Og jeg har som mål at alle i Viken fra nest valg skal føle at jeg er en for representant for dem, sier Raja.

Motiverte toppkandidater

Solveig Schytz er innstilt som nummer to. – Jeg er veldig glad for å være med på laget for Viken Venstre som skal vinne valget i 2021. Jeg engasjerte meg Venstre fordi jeg vil bidra til en bedre verden for framtida. Kampen for klima og miljø og for utdanning trygg oppvekst for barn og unge er aller viktigst for framtida, sier Schytz.

– Takk til nominasjonskomiteen for innstillingen! Jeg er motivert og klar for å drive valgkamp for Viken Venstre og håper nominasjonsmøtet gir meg tilliten jeg trenger, sier Maren Hersleth Holsen, som er innstilt som nummer tre på lista.

Timo Nikolaisen, som er innstilt på 4. plass, er også kampklar. – Nå er det under ett år til valget, og vi alle skal brette opp ermene med et nytt lag på toppen av partiet. Jeg er klar til å kjempe for mer frihet og muligheter for alle, og takker nominasjonskomiteen for tilliten til det, sier Nikolaisen.

  1. Abid Q. Raja: Kultur- og likestillingsminister. Stortingsrepresentant for Akershus siden 2013.
  2. Solveig Schytz: Stortingsrepresentant og tidligere fylkestingsrepresentant.
  3. Maren Hersleth Holsen: Statssekretær i Klima og Miljødepartementet. Tidligere varaordfører i Eidsberg.
  4. Timo Nikolaisen: Student og ungdomskandidat.

Nominasjonskomitéens innstilling

Kandidat Lokallag Fødselsår
1 Abid Q. Raja Bærum 1975
2 Solveig Schytz Ås 1976
3 Maren Hersleth Holsen Indre Østfold 1976
4 Timo Nikolaisen Drammen 1999
5 Hulda Tronstad Bærum 1968
6 Margrethe Reusch Lillestrøm 1979
7 Anders Wengen Drammen 1976
8 Elisabeth Holter-Schøyen Asker 1961
9 Finn-Erik Blakstad Moss 1973
10 Hanna Linnéa Lindtvedt Kongsberg 2003
11 Camilla Edi Hille Nordre Follo 1974
12 Thorbjørn Merkesdal Ullensaker 1972
13 Ingunn Herstad Hensel Indre Østfold 1972
14 Maud Sørum Vestnes Drammen 1996
15 Eirik T. Bøe Bærum 1964
16 Tove Hofstad Lier 1969
17 Lars Peter Østrem Enebakk 1988
18 Marcus André Holst-Pedersen Lillestrøm 1998
19 Gerd Mette Drabløs Drammen 1972
20 Steinar Bleken Hemsedal 1960
21 Arjo van Genderen Vestby 1969
22 Oda Scheel Bærum 1999
23 Erik Hørlück Berg Modum 1964
24 Anne Helene Bakke Halden 1994
25 Eldbjørg Løwer Kongsberg 1943

Nominasjonskomitéens begrunnelse

Komiteen har hatt en krevende jobb med veldig mange gode kandidater som har ønsket å stå høyt på listen. Vi tror disse kandidatene vil utfylle hverandre godt og speiler fylkeslaget på en god måte.

Vi har særlig vektlagt innspillene fra lokallag og intervjuene vi har gjort med kandidater. En viktig oppgave er å skape et lag som både er synlig utad, og som trekker med seg hele organisasjonen i valgkampen. Vi tror summen av de som er innstilt her vil være de beste til å lykkes med det.

Les mer om nominasjonskomiteens arbeid